maanantai 19. lokakuuta 2015

Tuunattu pekoni-sipuli-makaronilaatikko


Nyt löytyi oikea arki-iltojen suosikki. 
Onnistuu joka kerta ja vie kielen mennessään. 
Sopii hyvin syksyn perusruuaksi. 
Ja kuten makaronilaatikot yleensä, valmistuu pienellä vaivalla. 


Pekoni-sipuli makaronilaatikko

400 g makaroneja
1 pieni sipuli
400 g naudan jauhelihaa (sekaan ehkä hirvenjauhelihaa)
1 lihaliemikuutio
(kuivattuja mustatorvisieniä)
1 tlk (250ml) Floran Pekoni&Sipuli ruokakermaa
3 kananmunaa
1 dl maitoa
(suolaa keitinveteen, öljyä paistamiseen, voita uunivuoan voiteluun)

Keitä makaronit suolatussa vedessä. 
Kuullota pilkottu sipuli paistinpannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha lihaliemikuutiota (lisää tarvittaessa tilkka vettä, että kuutio sulaa) ja muutamalla kourallisesta murustettuja mustatorvisieniä. 

Voitele uunivuoka. Ylijäämävoit voit käännellä mausteeksi jauhelihan sekaan. 
Sekoita keskenään valutetut makaronit ja jauheliha ja kaada voideltuun vuokaan. 
Sekoita pienessä astiassa ruokakerma, munat ja maito. Kaada seos jauheliha-makaroniseoksen päälle. 

Paista uunissa 180 asteessa ensin 35 minuuttia uunin keskiosassa ja sitten grillivastuksella uunin yläosassa vielä 10 minuuttia (yhteensä siis 45 min). Itse olen paistanut aina kiertoilmalla, mutta paistuu samoilla säädöillä ilmankin. 

Syö ja nauti. 

Alkuperäinen inspiraation lähde löytyy täältä.