perjantai 23. maaliskuuta 2012

Perjantaicurry

Perjantain kunniaksi tekaisin perunacurryn. Ohje löytyi hs.fi -sivuilta. Ruokajuomana meillä oli punaviiniä, joka ei ehkä parhaiten käy tämän ruoan kanssa, mutta se oli silti loistavaa. Saimme pullon tupaantuliaislahjaksi viime kesänä ystäviltämme ja säästelimme sen avaamista tänne asti. Pulloa ei ehditty avata vielä kuvaushetkellä, mutta se oli italialaista Valpolicellaa.



Perunacurry

1 tlk kookosmaitoa
2-4 dl vettä
puolikas munakoiso
6-7 perunaa
1 sipuli
puoli tlk bambunversoja
2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl tamarinditahnaa
1 rkl ruskeaa sokeria
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
puoli pkt tofua
tilkka öljyä tofun paistamiseen
suolaa

Huuhtele munakoiso ja paloittele reiluiksi paloiksi. Laita lävikköön ja ripottele pinnalle suolaa. Kuori ja pilko perunat ja laita hetkeksi kylmään veteen. Kuori ja lohko sipuli. Kuutioi tofu ja paista nopeasti öljyssä. Mausta tofu suolalla. Kaada kookosmaito kattilaan ja lisää joukkoon vajaa tölkillinen (2-4 dl) vettä. Kuumenna keitos. Mausta kookosmaito currytahnalla ja tamatinditahnalla. Lisää joukkoon perunat ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Huuhtele "itkeneet" munakoisot ja valuta ne hyvin. Lisää kattilaan munakoisot, bambunversot ja sipuli sekä sokeri, kaneli ja kardemummaa. Alkuperäisessä ohjeessa tässä vaiheessa lisättiin myös 1 ruokalusikallinen kalakastiketta, mutta meiltä se unohtui kauppaan, joten lisäsimme suolaa. Jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää joukkoon tofu. Anna kuumentua ja tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti