sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ranskalaiset bataatit

Kokeiltiin tehdä bataatista ranskiksia. Ohjeita löytyi netistä jonkun verran, mutta lopulta käytin tätä. Mausteet kuitenkin sovelsin itse. Sain vihdoin hankittua yrttejä ikkunalle ja ensimmäistä kertaa rosmariinin. Sitä päätyi myös itse ruokaan.


Bataattiranskalaiset

Puolikas bataatti (meidän oli jättisuuri)
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
ripaus suolaa
tuoretta rosmariinia
valmiin aterian päälle sormisuolaa

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Öljyä uunivuoka. Pese bataatti (tai kuori) ja pilko ranskalaisiksi. Sekoita mausteet öljyyn suuressa kulhossa ja lisää bataatit sinne. Sekoittele niin, että kaikki bataatit ovat yltäpäältä öljyssä (itse lisäsin tässä vaiheessa hiukan öljyä). Levitä uunivuokaan niin etteivät bataatit ole toistensa päällä. Paista uunissa 15 minuuttia, kääntele ja paista vielä 10 minuuttia kunnes ovat valmiita.



Alkuperäisen ohjeen mukaan ranskiksiin tarvitaan kaksi bataattia, mutta meille sattui niin iso bataattikaveri, että puolet siitä joutui takaisin vihanneslaatikkoon.



Jotkut ohjeet suosittelivat bataatin kuorimista, mutta itse jätin kuoret paikalleen.



Kullankeltaisia ja valmiita! Odotettua pehmeämpiä olivat. Ehkä öljyä tuli sittenkin hitusen liikaa. Mutta hyvin maistuivat ja sormisuola oli piste iin päälle.


Kaverit siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti