torstai 21. kesäkuuta 2012

Annelin kesäkurpitsavuoka



Kun neljä vuotta sitten aloittelin nykyisessä työpaikassani, sain Lappeenrannan Anneli-kollegalta ohjeen kesäkurpitsa-pastavuokaan. Kokeilin sitä eilen pitkästä aikaa ja se onnistui loistavasti. Alkuperäiseen vuokaan kuului kesäkurpitsan ja pastan lisäksi crème fraichea. Tällä kertaa lisäilin raaka-aineita vielä hiukan lisää. Mitä nyt sattui löytymään.
 

Annelin kesäkurpitsavuoka

kesäkurpitsa
pastaa
purkki crème fraichea (se pikku purkki, ei mitään lightia)
kevätsipuli
fetapalojen jämät (mausteöljyssä)
mozarellaraastetta
timjamia
suolaa
pippuria
voita paistamiseen

Keitä pasta ohjeen mukaan. Paloittele kesäkurpitsa ja kevätsipuli. Laita paistinpannulle nokare voita ja lisää kasvikset. Paista pehmoiseksi ja lisää suolaa ja pippuria. Kaada valutettu pasta ja kasvikset voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon purkillinen crème fraichea. Sekoita jmukaan fetapalojen jämät jääkaapista. Ei haittaa vaikka mukaan lorahtaa vähän mausteöljyä. Lisää muutama kokonainen timjamin oksa. Ne voi ottaa halutessaan pois syömisvaiheessa. Ripottele päälle juustoraastetta. Sekoita aineksia vielä vähän keskenään, jotta juustoraaste menee hiukan sekaisin muiden kanssa. Lisää vielä lopuksi pinnalle juustoraastetta. Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa (kiertoilmauuni).

Maistuu kesälle ja alkavalle kesälomalle:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti