maanantai 18. kesäkuuta 2012

Salaattia juhlapöytään



Veljentyttären ylioppilasjuhlissa meitä ihastutti salaattipöytä ja savuporokeitto.

Tässä on koko kesäkuun viikonloput kierrelty juhlissa. On ollut valmistujaisjuhlia ja rippijuhlaa. Ensimmäisistä juhlista kopioimme Waldorfin-salaatin omiin juhliimme. Poikaystävällä oli nimittäin valmistujaisjuhlat. Ohessa ohje, josta riittää koko juhlaväelle. Alkuperäinen löytyy täältä, mutta muokkasin sitä vähän meille sopivammaksi.


Juustoinen Waldorfin-salaatti

500 g varsiselleriä
2 hapahkoa omenaa (Granny Smith)
rapeaa salaattia
tummia kivettömiä viinirypäleitä
Aurajuustokimpale
2 dl Hellmann's majoneesia (eli melkein koko pullo)
2 dl kermaviiliä
suolaa
mustapippuria
kaksi pientä pussillista saksanpähkinöitä

Puhdista varsisellerit ja pilko ohuiksi viipaleiksi. Kuori omenat ja kuutioi.  Revi salaatti pieneksi. Halkaise (liotetut) viinirypäleet. Laita niitä sen verran, että näyttää kivalta. Leikkaa ja murenna juustokimpale pieneksi ja sekoita joukkoon. Tee kastike. Sekoita keskenään majoneesi ja kermaviili ja lisää joukkoon hieman suolaa ja pippuria. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Salaatin voi tehdä jo edellisenä päivänä ja säilyttää kylmässä. Ennen tarjoilua lisää saksanpähkinät. Itse murensin ne pieneksi ennen lisäämistä.

Ohjeen mukaan tämä sopii kylmien liharuokien kera, mutta hyvin se meni voileipäkakkujen ja karjalanpiirakoiden kanssakin. Mukavasti vähän erilainen salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti