perjantai 16. marraskuuta 2012

Amazing cake!



Tässä teille ihmekakku! Se sai osakseen hehkutusta blogissa, josta alkuperäisen reseptin löysin.
Kirjoittaa nyt runoja kakulle!

Lopputulos oli tosiaankin ihmeellisen maittava. Tarkoitus oli postata resepti ennen isänpäivää, mutta eipä ne isät olis ehtiny tätä maistaa. Meilläkin se hävisi parempiin suihin ennen kuin ehdittiin edes ajatella kakun tarjoamista muille.

Alkuperäinen resepti ja oikeutettu hehkutus täältä.


Ihmekakku eli Bretagnelainen tattari-voikakku

2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/4 tl kanelia
240 g voita
2 1/2 dl sokeria
4 munankeltuaista
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa rommia

voiteluun:
1 munankeltuainen
tilkka maitoa

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Voitele kakkuvuoka.

Sekoita jauhot, suola ja kaneli.

Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa.

Riko munankeltuaiset eri kulhoon ja lisää mukaan kokonainen muna, vaniljasokeri ja rommi. Vatkaa rakenne rikki haarukalla.

Lisää kananmunaseos ohuena nauhana voiseoksen sekaan samalla koko ajan vatkaten. Voit käyttää vatkatessa isompaa nopeutta, jotta taikina saa tarpeeksi paljon ilmaa. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa tässä vaiheessa seosta turhaan.

Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. 

Sekoita munan keltuainen ja tilkka maitoa ja voitele kakku munamaidolla. Vedä pintaan haarukalla viistoja viiltoja ristikkäin. Ripottele päälle vielä suolaa vajaa puoli teelusikallista. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin suolankukkaa, mutta itse käytin sormisuolaa.


Paista kakkua noin 45 minuuttia 175 asteessa.

Yritä pitää näppisi erossa, kunnes kakku on vähän jäähtynyt. Nauti.

2 kommenttia:

  1. Oli muuten hyvä kakku! Eilen leivoin ja teki kauppansa sekä kotona että töissä! Nam!
    t. heini

    VastaaPoista
  2. Eikö olekin! Miäkin tein tätä taas viikonlopuksi ja vein Mikkeliin. Ei tainnut jäädä kuin parin palasen verran jäljelle. Ihme kakku :)

    VastaaPoista