torstai 10. lokakuuta 2013

Syysuusinta: Omenakaurapaistos



Ostettiin kuukausia sitten tien poskesta laatikollinen omenoita. Niitä oli vahtimassa Pekka-kissa. Rahat laitettiin laatikoiden päällä olevaan hillopurkkiin. Kyseessä oli aikainen omenalajike valkeakuulas, joten tästä ostokerrasta on jo aikaa. Silloin vielä kesämekon helmat liehui ja illat olivat pidempiä.

Omenoita nautittiin sellaisenaan ja tehtiin niistä myös sitä tuttua omenherkkua eli omenapaistosta (tällä kertaa luumuostokset jätettiin väliin). Viimeksi en ehtinyt kuvaamaan herkkua ennen kuin se katosi parempiin suihin. Tällä kertaa olin nopea ja nappasin kuvan ennen vaniljajäätelön sulamista. Tätä kannattaa tehdä useamminkin kuin vain kerran vuodessa satokautena.



Omenapaistos

12 pientä omenaa
ripaus kardemummaa
ripaus kanelia
3 rkl ruokosokeria
75 g voita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl kaurahiutaleita

Voitele uunivuoka. Leikkaa kuoritut omenat lohkoiksi. Sekoita omenalohkot mausteiden kanssa ja kaada vuokaan. Vuoka kannattaa olla sen verran iso, että saat omenat yhteen kerrokseen. Useammassa kerroksessa omenat eivät pääse pehmenemään yhtä hyvin eikä muruseoskaan karamelisoidu. Sekoita voi ja sokeri, lisää vaniljasokeri ja kaurahiutaleet. Sotke ne keskenään muruksi. Ripottele muruseos hedelmien päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti