keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Papas arrugadas y mojo picante


Eilen tehtiin ryppyperunoita ja tulista mojo-kastiketta. Nämä ovat perinneruokaa Kanarian saarilla. Mojoa olen maistanut tuliaisena Teneriffalta, mutta aidossa ympäristössä en ole näitä kokeillut. Perunoina käytettiin Lapin puikulaa, joka osoittautui tosi maukkaaksi perunaksi. Mojo-kastikkeeseen laitettiin yksi habanero ja tulistahan siitä tuli. Habanero kummittelikin sitten koko loppuillan. Vaikka pesin käsiä moneen otteeseen, tulisuutta oli jäänyt sormiin ja sitä kautta poskeen ja silmään ja jne. Seuraavan kerran täytyy käyttää hanskoja. Alkperäiset reseptit löytyvät Maku.fi-sivuilta täältä ja täältä. Mojoon apuja sain myös aihetta käsitteleviltä keskustelupalstoilta.


Papas arrugadas

Pieniä perunoita (suosittelen puikulaa)
Merisuolaa

Pese perunat huolellisesti ja jätä kuoret paikoilleen. Laita ne kattilaan ja lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen merisuolaa. Lisää vettä, kunnes perunat peittyvät juuri ja juuri. Keitä perunoita noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta suurin osa vedestä pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Haihduta loppu vesi keittämällä ja ravistele välillä kattilaa, jotta perunat kuivuvat.


Mojo

2 kpl punaista paprikaa
1 kpl tuoretta chiliä (punainen)
2 kpl paahdettua paahtoleipäviipaletta
2 kpl valkosipulin kynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl viinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
rouhaisu mustapippuria

Halkaise paprikat ja chili ja poista siemenet. Pilko paprikat, chili, leipä ja kuoritut valkosipulinkynnet kulhoon ja surauta sauvasekoittimella pieneksi. Lisää loput aineet (paitsi oliiviöljy) ja jauha seos tasaiseksi. Viimeiseksi lisää oliiviöljy, jolla voi myös laimentaa kastikkeen tulisuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti