tiistai 15. toukokuuta 2012

Talkkunahyvää aamupäivää



Meillä on pienestä pitäen syöty talkkunaa mansikkamaitoon sekoitettuna tai kokkelipiimän kanssa. Itse olen tottunut syömään sitä välipalaksi viilin kera, mutta esimerkiksi leivonnassa en ole sitä (vielä) oppinut käyttämään. Talkkunalla on pitkät perinteet niin itä-Suomessa kuin Hämeessä (wikipedia).

Terveellistäkin se on. Pussissa lukee isolla, että kuitua on 26% (per annos). Talkkuna on valmistettu kaurasta ja ohrasta, ja lisäksi siinä on myös hernettä. Aito hämäläinen on mielestäni se ainoa oikea. Muita en uskalla edes maistaa. Monille talkkuna on täysin uusi tuttavuus eikä sen tarvitsekaan kaikille maistua. Mutta itse pidän sitä helppona ja täyttävänä välipalana (ja joskus myös nopeana aamupalana).


Huomaa bloggaaja lusikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti