lauantai 19. toukokuuta 2012

pitsaperjantai


Metvursti-kinkkupitsa

Pitsaa pitsaa!! Jos englantilaisten perinneruoka on curry, on se meillä pitsa.


Pitsataikina

15 g tuorehiivaa (1/3 palaa)
3 dl haaleaa vettä
2 tl sokeria
1 tl sormisuolaa (suolahiutaleita)
2 rkl oliiviöljyä
6 1/2-7 dl luomuerikoisvehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja sekoita veteen. lisää sokeri, sormisuola ja öljy. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Ripottele taikinan päälle jauhoja ja laita mikroon kohoamaan. Kohota taikinaa 45 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertainen. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä neljään osaan ja kauli palat ohuiksi. Tässä vaiheessa laitoimme puolet taikinasta pakastimeen. Kypsennä pitsoja uunin keskiosassa noin 5 minuuttia.


Munakoiso-vuohenjuustopitsa

Täytteet

Kumpaankin pitsaan tuli pohjalle valmista tomaatikastiketta (luomu) ja voissa paistettuja herkkusieniä. Metvursti-kinkkupitsa sai päälleen motsarellaraastetta, munakoiso-vuohenjuustopitsa vain vähäsen. Kinkku oli italialaista ilmakuivattuasorttia ja munakoiso itketettiin ennen käyttöä. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti