sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Gordonin sardellileivät
Kokeiltiin pääsiäislomalla Gordon Ramsayn keittokirjaa Pubiruokaa. Ensi vilkaisulla kirjassa oli paljon sellaista, joka miellytti enemmänkin poikaystävää ja ällötti minua (mm. sisäelinruuat). Mutta tarkemmalla selailulla sieltä löytyi ihan mukavia reseptejä. Esimerkiksi nämä sardellileivät.
Gordonin sardelli-munaleivät (Scotch woodcock)

14 öljyyn säilöttyä sardellifileetä (meillä oli Casa Rinaldin sardelleja)
50 g voita huoneenlämpöisenä sekä muutama nokare kylmää voita
mustapippuria
4 isoa luomumunaa
hyppysellinen cayennepippuria
leipää
1 tl kapriksia

Pilko hienoksi tai muhenna 6 sardellifileetä veitsellä. Sekoita joukkoon voi ja reilu rouhaisu mustapippuria myllystä. Siirrä sivuun.

Sulata muutama voinokare kasarissa. Vatkaa kulhossa munat ja hyppysellinen cayennepippuria. Kaada kasariin ja sekoittele hiljakseen miedolla lämmöllä, kunnes kokkeli alkaa hyytyä. Nosta liedeltä, mutta jatka sekoittelua, kunnes munat ovat kermaista kokkelia.

Levitä paahdetuille leipäviipaleille sardellivoita. Lisää munakokkeliin kaprikset ja lusikoi nopeasti leipien päälle. Koristele leipä kahdella ristiin asetetulla sardellilla ja tarjoa heti. Sardellit ovat aika suolaisia, joten yksikin sardelli koristeena riittää. Alunperin ristiin asetetuilla sardelleilla on ollut oma tarkoituksensa. Alla lainaus suoraan kirjasta.
"Taannoin gentlemannien klubien aikakaudella päätettiin, että aterian jälkeinen jälkiruoka on korvattava suolapalalla, joka tarjotaan paahtoleivältä. Tämä annos on suoraan noilta ajoilta. Se syntyy käden käänteessä: munakokkelia ja sardellia paahtoleivän päälle. Perinteiseen tapaan munakokkelin päälle asetellaan kaksi sardellia ristiin Skotlannin lipun kunniaksi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti