maanantai 16. huhtikuuta 2012

Pehmeät perunapiiraat

Vanha pikkupiirasohje pääsi taas kokeiluun. Perunasosetaikina tekee piiraista pehmoisia ja täytteenä olen ohjeesta poiketen käyttänyt pakastepinaattia. Pakastepinaatti kannattaa kuitenkin valutella ajan kanssa, ettei piiraista tule liian vetisiä.



Tällä kertaa piiraista tuli aika suolaisia, joten kannattaa ehkä valita vähäsuolaisempaa fetajuustoa, jos sellaista on olemassa. Ohjeen mukaan taikinaan laitetaan aika paljon suolaa, joten sitäkin voisi vähentää. Koska meitä on vain kaksi syöjää, kerron taas pakastusvinkin. Eli pakattiin näistä suurin osa pakastimeen, josta niitä voi sulattaa kahvipöytään tai ottaa töihin mukaan välipalaksi. Täytteeksi voi varmasti keksiä muitenkin vaihtoehtoja.



Pehmeät pinaattipiiraat

6 dl vettä
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
2 dl perunasosehiutaleita
2 tl suolaa
1 dl öljyä
6-8 dl vehnäjauhoja

täyte:
500 g tuoretta pinaattia
2 munaa
200 g fetajuustoa

voiteluun:
50 g voita

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Lisää perunahiutaleet, suola ja öljy sekä jauhot. Alusta pehmeä taikina ja anna kohota noin 20 minuuttia.

Huuhdo pinaatti ja kiehauta vähässä vedessä kokoon. Kaada siivilään ja painele liika vesi pois. Silppua pinaatti ja sekoita joukkoon munat ja murennettu fetajuusto.

Jauhota leivinpöytä ja kauli taikina levyksi. Ota taikinasta muotilla pyöreitä levyjä ja lusikoi niille täytettä. Sulje piiraat puolikuun muotoon ja paista 250 asteessa noin 10 minuuttia. Voitele voisulalla ja peitä liinalla.

1 kommentti:

  1. Hyvä. Kuivahiiva on parempi rstkaisu kuin leivinjauhe.

    VastaaPoista