sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Halloumia ja munakoisohöttöä

Nyt kun on leipää, täytyy keksiä jotain sen päälle. Hesarista löytyi munakoisokaviaarin
 ohje. Munakoiso on yksi lempivihanneksista, joten tätä koittamaan. Lisäksi annokseen paistettiin halloumia ja tehtiin avokado-tomaatti-salaatti. Tämäkin resepti oli hiukan vaativampi eli vei jonkin verran aikaa. Mutta jos leivän tekemiseen menee viikko, ei yksi tunti ole enää mitään siihen verrattuna!


Munakoisokaviaari

1 munakoiso
1/2 sitruunan mehu
2 oksaa timjamia
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
valkosipulia muutama kynsi

Halkaise munakoiso, ripottele puolikkaiden päälle suolaa ja pippuria, purista sitruunanmehu ja lisää oliiviöljy. Laita toisen puoliskon päälle timjamin oksat ja käännä toinen puolisko kanneksi. Kääri munakoiso folioon ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, eli kunnes munakoiso on pehmeää ja kypsää. Kypsennä kokonaista valkosipulia samassa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sekin on pehmeä ja kypsä. Paahdetusta valkosipulista levisi ihana tuoksu keittiöön, joten kannattaa vaikka kokeilla vain sitä!

Aukaise folio ja kaavi munakoison ja valkosipulin sisukset astiaan, jätä timjami pois. Lisää öljy ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Valmista!

Kaviaarista tuli pehmeää höttöä, johon piti lisätä suolaa. Makua olisin kaivannut silti vieläkin enemmän, samoin kuin tekstuuria. Täytyy siis jatkaa täydellisen munakoisotahnan metsästämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti