sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Juustokakkujen kuningatar



Hyvää äitienpäivää!

Juhlapäivää voisi juhlistaa vaikka juustokakulla. New Yorkin juustokakun ohje on Leila Lindholmin toisesta keittokirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta. Kirjan jatko-osaa olen mainostanut täällä aikaisemmin. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty mustikoita, mutta halusin hyödyntää pakastimen piiloista löytyneitä mustaherukoita ja ne sopivatkin kakkuun loistavasti. Kakkuun laitetaan valkosuklaata, jota en ole ennen juustokakkuihin laittanut. Ehkä siitä syntyy kakun täyteläisen amerikkalainen maku.


New Yorkin juustokakku

300 g digestivekeksejä
150 g voita
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 1/2 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 luomukananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 1/2 dl (pakastettuja) mustaherukoita

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 10 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseski. Sekoita joukkoon sokeri, perunajauhot (tai maissitärkkelys) ja vaniljasokeri. Lisää juustoseokseen kananmunat yksi kerrallaan ja lopuksi kuohukerma. Taita suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa. Lisää sula suklaa juustoseokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirota pinnalle jäiset marjat. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Peitä kakku foliolla, kun se on kullankeltainen, jotta se ei tummu liikaa. Katkaise virta uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön vielä puoleksi tunniksi.


Ensimmäistä kertaa maistoin kakkua ystävän syntymäpäivillä elokuussa ja sieltä se jäi kummittelemaan mieleen. Samainen ystävä sitten soittelikin, että Suomalaisessa Kirjakaupassa oli kyseistä keittokirjaa kymmenellä eurolla, joten nopeasti hakemaan oma kopio. Sittemmin olen mainostanut samaa tarjousta muillekin ja vielä tällä viikolla siellä näytti olevan pino kirjoja jäljellä! 

1 kommentti:

  1. Satuin tänään katsomaan Leilan ohjelmaa telkkarista ekaa kertaa ja teki siinä samaista kakkua :)

    Näyttää sun tekemänä yhtä hyvältä kuin Leilankin, joten on ehkä ihan pakko itsekin kokeilla lähiaikoina!

    T. Heini

    VastaaPoista