lauantai 5. toukokuuta 2012

Yksinkertaista arkiruokaa

Nälkä. Jokohan siitä on tarpeeksi kauan kun viimeksi tein tätä pastakastiketta. Kyseessä on pinaattikastike, joka on helppo ja yksinkertainen valmistaa. Jos pinaattia löytyy pakastimesta, täytyy muistaa ostaa vain ranskankermaa, niin kastike on valmis. Maistuu hyvin tagliatelle-pastan kanssa. Reseptin olen saanut joskus kauan aikaa sitten kaverilta, joten nimen alkuperästä en ole tietoinen.



Puntinnostajan pinaattikastike

1 rkl voita
 2 paketti pakastepinaatti (300 g)
2 dl ranskankermaa
1/2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
muskottipähkinää

Sulata voi ja lisää murskattu valkosipulin kynsi  ja hieman sulanut pinaatti. Lisää ranskankerma, vesi ja murennettu liemikuutio. Mausta ja anna hautua 10 minuuttia. Keitä samalla lisukkeeksi tagliatelleä.



Olen tehnyt tätä kastiketta varmaan kymmeniä kertoja ulkomuistista. Vähän aikaa sitten törmäsin kuitenkin alkuperäiseen reseptiin selaillessani vanhoja papereita. Huomasin yllätyksekseni, että olin muokannut reseptiä aikojen saatossa. Muun muassa kasvisliemikuutio oli jäänyt kokonaan pois. Siksi minulla olikin aina ongelmia suolan määrän suhteen. Sitä tuntui aina olevan liian vähän eikä maku ollut kohdillaan. Tällä kertaa kastike kuitenkin onnistui ja lautanen tuli kaavittua tyhjäksi.

4 kommenttia:

  1. Resepti taisi olla kirjasta nimeltä "Yksikätisen keittokirja". Jos oikein muistan:)

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää ehottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Nyt kokeilin tätä - oli tosi hyvää! Sadeiltapäivän ja nälkäisen porukan pikapelastaja. Muskottipähkinää mulla ei ollut, ja pinaattiakin vain yksi pussi, mutta onnistui hyvin silti. Heitin joukkoon vielä eilisestä sienirisotosta jäänyttä herkkusienisilppua ja sehän sopi hyvin. Kiitos ohjeesta, tämä pääsee ruokalistan luottoherkkujen joukkoon.

    VastaaPoista
  4. Hyvä! Sienet varmasti käykin tähän hyvin mukaan. Itsekin voisin joskus kokeilla. Mutta siis helppoa ja hyvää peruskamaa :)

    VastaaPoista